07 January, 2011

iPad som et arbejdsredskab

Hvordan er det så at skrive fra en iPad?
Bestemt bedre end at skrive fra en iPhone, men på ingen måde i nærheden af produktiviteten ved en rigtig computer. Man har ikke 10-finger systemet til rådighed. Man har ikke de vante tastaturgenveje til formattering af tekst.
Denne post skriver jeg på en iPad vha. WordPress App. Det er langsommeligt og jeg skal selv skrive HTML koderne til formattering, hvilket er endnu mere langsommeligt fordi man skal ind under tal, videre under tegn, tilbage til tal, tilbage til bogstaver, så igen unr tal og under tegn for at skrive et enkelt HTMLtag.

Hvordan er den så at læse bøger og magasiner på?
iPad er for tung og uhandig til at være behagelig at læse længere tid på. Også fordi det er en aktiv skærm (oplyst) bliver man hurtigere træt i øjnene ved at læse derpå.
Den ere ret god til at læse magasiner på da de som regel er meget billedtunge, og med pinch-to-zoom gør den det ret godt.

Hvad er fordelen egentlig ved en iPad?
Den er god til lige at læse et eller andet på internettet med, hvis man ikke har en ordentlig computer og browser ved hånden.
Den er god til at spille Cut the Rope og Angry Birds på.
Den er god til at blære sig med, uden egentlig at kunne noget.
Den er ganske glimrende til lige at at fjernstyre hjemmecomputeren via TeamViewer, hvis man ikke lige sidder ved en rigtig computer.
Med Dropbox er den super til lige at få adgang til dokumenterne i skyen.
Den er god som foto album. Jeg kan især godt lide Web Albums App som kan bruge Picasa og Facebook albums.
Den er okay til noter.

Denne ene post tog nok en time at skrive på en iPad. Mistænker dog WordPress App'en for at væ den langsomme del. Dog er iPad'ens ordbog samt måden man navigerer i et dokument også med til at det tager så lang tid.